TED Talk Generator – maak zelf de beste TED Talk


Sebastian Wernicke analyseerde 525 TED Talks. Op basis van die analyse maakte hij een “TED Talk Generator”, een online tool om de ideale TED Talk samen te stellen. Zowel bovenstaand filmpje, als de TED Talk Generator is erg grappig om te bekijken!
Wat is TED?
TED staat voor Technology, Entertainment en Design en is een jaarlijkse conferentie in Long Beach, Californië. Tijdens TED vertellen mensen met visie, passie en drive hun verhaal in een presentatie van maximaal 20 minuten. Dat verhaal varieert van persoonlijke ervaringen tot doorbraken in de wetenschap tot. management filosofieen. Hier vind je een top 10 van de meest bekeken TED Talks.

Analyse van 525 TED Talks
Op Twitter kwam dit filmpje van de week al diverse keren voorbij: Lies, damned lies and statistics about TED Talks. De spreker, Sebastian Wernicke, heeft een (pseudo) statistische analyse uitgevoerd op 525 TED Talks.

De data die hij voor deze analyse gebruikte bestond uit:

  • meer dan een volle week aan video,
  • zo’n 1,3 miljoen woorden,
  • meer dan 2 miljoen  beoordelingen van kijkers.

Met deze enorme bak aan data is Wernicke aan het “reverse engineering” geslagen. Op basis van dat reverse engineerin heeft hij een ‘methode’ ontwikkeld om de ideale TED Talk te kunnen houden. Kijk zeker even naar het filmpje om precies te horen hoe hij te werk is gegaan. Het is namelijk een hilarisch verhaal!
TED Talk Generator
Het meest geinige aan het hele verhaal is misschien nog wel dat Sebastian Wernicke zijn verhaal heeft verwerkt in een soort “TED Talk Generator“. Op TED Talk Generator website kun je door het kiezen van bepaalde keywords je eigen briljante TED Talk samenstellen. Erg mooi gedaan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *