Prikkelende vragen om van 2010 een topjaar te maken!


Ik sluit 2009 af met een vooruitblik naar 2010. Een jaar waarin jij hopelijk, net als ik, een hoop mooie & nieuwe dingen gaat doen.
Op het weblog Get Clients Now van Laura Babeliowsky kwam ik een mooi lijstje tegen met prikkelende vragen om van 2010 een topjaar te maken. De vragen uit het lijstje zijn vooral bedoeld voor zelfstandig ondernemers, maar een groot deel van de vragen heeft ook veel toegevoegde waarde als je in loondienst bent.
Het zijn vragen om je te prikkelen en ideeën te geven om je eigen plan voor 2010 te maken. Ik quote hieronder een aantal van mijn favoriete vragen:

  1. Als je leven precies was zoals je het wilde, wat zou je dan doen?
  2. Wat zijn de mensen met wie je het liefste werkt, die je het meest waarderen en het meest enthousiast waren over het werk dat je deed? (en op wie je je dus het meest gaat richten in het nieuwe jaar?)
  3. Wat is in jouw leven of werk het grootste obstakel om zo succesvol te zijn als je graag zou willen (en wat kun je daar aan doen?)
  4. Wat zou je het liefste voor je klanten willen betekenen en geeft je de meeste vervulling in je werk? (en wat betekent dat voor het werk dat je doet?)
  5. Waar vragen je klanten regelmatig om, wat vinden ze lastig? (en waar liggen dus kansen om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen?)
  6. Welke werkzaamheden zuigen energie en leveren je niks op? (en ga je dus mee stoppen in 2010)?
  7. Wat zou je heel heel blij maken als je dat voor elkaar zou krijgen in 2010?
  8. Wat zijn de 20 doelen die je in 2010 wilt bereiken? (zo concreet mogelijk en alle levensterreinen omvattend. Betrek je liefdesleven, je hobby’s en je persoonlijke groei erbij, het schuurtje dat nog geverfd moet worden of dat je nog altijd die cursus mondharmonica wil doen)

Bekijk hier de volledige lijst met alle 13 vragen. En om nog even wat tegenwicht te bieden aan iedereen die denkt dat goede voornemens geen zin hebben:

Wensen zijn een voorteken van wat je gaat realiseren

Zo dan :-). Ik wens je een topjaar toe! Tot in 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *