Online marketing & bikinibabes? It's all about seduction…

Online marketing gaat over verleiding. Vind uit wat je doelgroep wil hebben en bied ze dat aan. De jongens van gadgetshop Swaxy.com hebben dat begrepen en zich goed verdiept in hun doelgroep. In plaats van de zoveelste standaard gadgetshop te lanceren hebben zij het net effe anders aangepakt: ze gebruiken babes in bikini om hun producten aan te prijzen. Of zoals ze het zelf zeggen: “beautiful hot girls, great cool gadgets and amazing prices”.
De filosofie van verleiden en het principe van “sex sells” hebben ze in alles doorgevoerd (ook in naam Swaxy trouwens, dat is street-slang voor de term “sweet & sexy”).
Watch & learn hoe de boys van Swaxy.com hun bezoekers verleiden:

 
En in plaats van saaie productfoto’s krijg je dus bij ieder product een bikinibabe-filmpje te zien. Als je een nieuwe MP3-speler wil kopen, dan ziet het er zo dus uit:


Plat, maar toch goed uitgevoerd
Toegegeven: platter dan dit ga je het niet krijgen :-). Maar desondanks denk ik dat het (voor de Amerikaanse markt + specifieke doelgroep) erg goed zou kunnen werken. Swaxy heeft goed gekeken naar de markt en daarbinnen een niche-doelgroep gedefineerd. Daar is een wat aparte strategie uit komen rollen (een e-commerce site met bikinibabes), maar ze hebben het wel gewoon goed aangepakt. Sex sells…
Andere voorbeelden?
Ik ben eigenlijk wel benieuwd of er nog andere voorbeelden zijn van online bedrijven die dit principe toepassen, maar dan iets minder plat. Als je nog tips hebt, stuur me een mailtje of drop een linkje in de comments.

4 thoughts on “Online marketing & bikinibabes? It's all about seduction…”

  1. Briljant!!!!! Heb zelden zoveel mensen (lees mannelijke collega’s) bij mijn bureau zien staan als net toen ik de filmpjes bekeek…

  2. @Niek… tja, wij mannen zijn voorspelbaar :-). Deze was trouwens ook een mooie geweest voor “de tactiek van Niek”. Better start writing!
    @Roel… hoe platter hoe beter, misschien een mooi thema voor iedere vrijdag? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *