Extreem fascinerend filmpje over de toekomst van het tijdschrift


Bekijk bovenstaand filmpje voor een fascinerend kijkje naar de toekomst van het tijdschrift. Het tijdschrift van de toekomst lees je namelijk niet meer op papier, en ook niet op je computer of laptop. De toekomst van het tijdschrift  moet je zoeken in de “tablet”. Eerder gaf ik de volgende definitie van de tablet:

Het gaat om een apparaat van zo’n 20 / 25 centimeter breed wat qua functies een combinatie moet worden van een ebookreader, netbook en iPod Touch / iPhone. Het wordt echt een ding voor entertainment, niet voor werk. Het belangrijkste doel van de tablet is om op een gemakkelijke manier content tot je te nemen. Denk dus aan Youtube filmpjes kijken op de bank, chatten, ebooks lezen etc.

Kenmerken tijdschrijft 2.0
Het filmpje hier boven maakt duidelijk hoe het “tijdschrift 2.0” eruit zou kunnen zien. Enkele kenmerken:

  • Superslick design & en hoog gebruiksgemak (zoals de iPhone & iPod Touch): wat mij betreft één van de “killer features” van dit nieuwe apparaat.
  • Hoge mate van interactiviteit: je beslist zelf of je extra foto’s wilt zien, korte aanvullende filmpjes wil kijken, content wil doorsturen etc.
  • Faciliteert “non-liniair leesgedrag”: een normaal tijdschrift lees je van voor naar achteren. Bij een tablet kun je zelf alle pagina’s rangschikken op een manier zoals jij dat handig vindt.

En het wordt voor uitgevers ook nog eens “businesswise” erg interessant om hun content te verspreiden via het iTunes businessmodel in plaats van alles gratis weg te geven op internet. Naast bovenstaande kenmerken zou dat ook wel eens een belangrijke driver voor het succes van het “tijdschrift 2.0” kunnen zijn.
Wat denk jij?
Op deze manier heb ik wel vertrouwen in de toekomst van het tijdschrift! Hoe denken jullie er over? Gaat dit het worden? Of zullen mensen vast blijven houden aan papier en hebben ze helemaal geen behoeft aan nòg een nieuw apparaat?

One thought on “Extreem fascinerend filmpje over de toekomst van het tijdschrift”

  1. Zit er gelikt uit. Maar denk dat veel consumenten toch nog heel lang de voorkeur blijven geven aan echt papier. De voordelen van zo;n ereader-achtig apparaat moeten echt worden uitgenut (meer interactiviteit) wil de gemiddelde Jan Jansen zo’n ding aanschaffen. Voor een kleine groep innovators zeg ik: ja. Voor de massa: nog lang niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *