Een goed idee? Doe er wat mee!

Op 21 augustus wordt er een “Open Ideeëndag” (PDF alert) georganiseerd. Tijdens deze dag gaan deelnemers hun eigen goede idee verder ontwikkelen en concreet maken. Het idee hier achter is dat mensen mensen vaak goede ideeën hebben, maar moeite hebben met de uitwerking en ontwikkeling daarvan. Open Ideeëndag moet ze daarbij helpen.Het initiatief van Open Ideeëndag is afkomstig van Marijke Krabbenbos, zij is de eigenaresse van IdeaCompany. Het helpt mensen en organisaties bij het genereren en het ontwikkelen van ideeën.

Soms kom je van die berichten tegen waarvan je het gevoel hebt dat ze speciaal voor jou geschreven zijn. Dat had ik met het bericht “Een goed idee? Doe er wat mee!” (aangezien ik hier en daar ook nog wel eens over een ideetje struikel, maar er zelden wat mee doe :-).
Open Ideeëndag
Op 21 augustus wordt er een “Open Ideeëndag” (PDF alert) georganiseerd. Tijdens deze dag gaan deelnemers hun eigen goede idee verder ontwikkelen en concreet maken. Het idee hier achter is dat mensen mensen vaak goede ideeën hebben, maar moeite hebben met de uitwerking en ontwikkeling daarvan. Open Ideeëndag moet ze daarbij helpen.
IdeaCompany
Het initiatief van Open Ideeëndag is afkomstig van Marijke Krabbenbos, zij is de eigenaresse van IdeaCompany. Het helpt mensen en organisaties bij het genereren en het ontwikkelen van ideeën. IdeaCompany is zo’n beetje mijn ideale bedrijf als ik het zo bekijk. Op de website staat met grote letters:

  • geen advies
  • geen uitvoering
  • alléén ideeën

Redelijk briljant toch?
Meer over Open Ideeëndag
Initiatiefneemster Marijke Krabbenbos: “Mensen barsten van de goede ideeën, juist in deze tijd. Ik kom vaak klanten tegen die al wel een ruw idee hebben, maar mijn hulp inroepen bij de ontwikkeling van het concept tot een concrete vorm. Daarnaast verbind ik mensen vaak aan elkaar omdat ik denk dat ze iets aan elkaar zouden hebben. Dat is krachtig en eenvoudig. Als je weet wat je zoekt, zijn er altijd anderen die je graag willen helpen. Deze twee aspecten komen samen in de “eerste Open Ideeëndag” op 21 augustus 2009. Alle ingebrachte ideeën krijgen hier de hulp die ze nodig hebben om verder gerealiseerd te kunnen worden.”
De Ideeëndag staat open voor iedereen met een goed idee. Of het nou een commercieel idee is, een verbeter-de-wereld-idee of een idee voor je eigen loopbaan. Wel moeten de deelnemers bereid zijn hun idee én hun kennis en netwerk te delen met de andere deelnemers. 
Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.ideacompany.nl

3 thoughts on “Een goed idee? Doe er wat mee!”

  1. Zou er dan ook een vervolg dag op deze dag zijn?
    Een goed idee laten liggen is jammer.. Maar een uitgewerkt goed idee laten liggen is helemaal jammer…

  2. Geen idee…. Maar hoe dan ook, op een gegeven moment moet je het toch zelf gaan doen. Als je het niet oppakt met een uitgewerkt plan, dan helpt een tweede dag denk ik ook niet :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *