Don't click it

We zijn er allemaal aan gewend dat je door een website navigeert door te klikken op links en knoppen. Je staat er eigenlijk helemaal niet bij stil dat klikken niet strikt noodzakelijk is. Het kan namelijk ook anders.
Het is even wennen, maar het “don’t click it“-principe werkt eigenlijk wel goed.
Wat me vooral opvalt is dat je snelheid behoudt bij het navigeren. Je hoeft niet te wachten tot er weer een pagina is geladen. En dat werkt er fijn. Opvallend genoeg is al uit 2005 (jaren oud dus). Blijkbaar zijn de ideeen nog niet aangeslagen.
Toch leuk om de site te gebruiken als inspiratie om op een hele andere manier over interfaces na te denken.

3 thoughts on “Don't click it”

  1. Op zich mis ik het klikken niet, maar ik vind navigatie wel onhandiger. Zo zijn de knoppen van the button lab best wel klein wat de handelingen die je moet maken lastig. Ook is het met dit soort sites zo dat je niet naar een andere pagina word gebracht, dus kan je niet naar een bepaald gedeelte van de site linken.

  2. Het blijft een aparte ervaring, dat “klik-loze”. Ik denk niet dat je moet willen om een volledig click-free website te bouwen, maar het is soms wel interessant om het bij bepaalde gedeeltes van de site toe te passen.
    Die boys van “don’t click me” hebben het tot in het extreme doorgetrokken, en dat ze je wel aan het denken of het niet anders kan. Wat dat betreft is het experiment dus wel geslaagd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *