Businessmodel verzekeraar Inshared slaat aan

Het businessmodel van verzekeraar Inshared (Achmea) slaat aan. De verzekeraar die bedragen terugstort wanneer deze niet nodig bleken voor het uitkeren van schades of het runnen van het bedrijf krijgt dagelijks enkele tientallen nieuwe klanten. Afgelopen week is voor het eerst de overwinst uitgekeerd.
Businessmodel Inshared
De in januari geintroduceerde verzekeraar stort de “overwinst” terug aan haar verzekerden. Een deel van de pot is voor schade, een deel (20 procent) voor het runnen van het verzekeringsbedrijf. Wat overblijft (de “overwinst” dus), gaat terug naar de verzekerden.
Ewout Wolff legt uit waar de innovatie van Inshared verder in zit: Dus niet iedere verzekerde krijgt hetzelfde terug. Die beloningspunten krijg je voor :

  • Elk jaar dat je lid bent
  • Elk product dat je afneemt
  • De hoeveelheid premie die je betaalt
  • Hoeveel Preventieve of milieubesparende maatregelen je hebt genomen

Businessmodel Inshared slaat aan
Inshared geeft zijn klanten/leden dus controle over het eigen geld, beloont jaarlijks voor loyaliteit en voor behoedzaam omgaan met de verzekerde spullen. Volgens de oprichters slaat dat model aan: “Nu ons eerste half jaar erop zit, is bewezen dat ons uitgangspunt werkt. Onze klanten doen er alles aan om schade te voorkomen”, zegt mede-oprichter Felix Tenniglo. InShared is één van de drie autoverzekeraars die de grootste toename van het klantenbestand kunnen verwachten in 2009, aldus onderzoeksbureau GfK (pdf alert).
Knap gedaan
Internetverzekeraars zijn in de afgelopen tijd als paddestoelen uit de grond geschoten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan Ditzo (Fortis), Allsecur (Allianz) en  iZio (Delta Loyd). Allemaal claimen ze echt iets anders te doen en te zijn dan de partijen die er al zijn, maar voor de gemiddelde consument is het allemaal één pot nat.
Achmea heeft met Inshared iets bijzonders gedaan.  Ze hebben iets verzonnen wat papier vernieuwend en onderscheidend was (dat gebeurt wel vaker), maar vervolgens in de uitvoering ook nog steeds vernieuwend en onderscheidend is (en dat gebeurt veel minder :-). En niet alleen vernieuwend en onderscheidend is, maar door de consument ook als zodanig wordt ervaren. En dat heeft Inshared knap gedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *