Briljant idee met matige uitvoering? Of andersom?

Heb je liever een briljant idee met matige uitvoering? Of liever een matig idee met briljante uitvoering? En wat is het voordeel van het een boven het ander?
Het probleem zit ´em in de uitvoering
Van de week las ik een mooie quote in Management Team:

Amerikanen worden dikker en dikker, en lezen meer een meer dieetboeken. Het probleem is niet snappen hoe het dieet werkt, het probleem is de uitvoering.  

(De quote is afkomstig van Marshall Goldsmith, een autoriteit op het gebied van leiderschapsontwikkeling en veelgevaagd managementcoach).
Wat heb je aan uitvoering in de verkeerde richting?
Volgens Goldsmith is het probleem dus niet dat we niet weten wat we moeten doen, maar de uitvoering van hetgeen we moeten doen. Aan de andere kant: je hebt helemaal niks aan ¨perfecte uitvoering¨ als je niet weet welke kant je op moet.
Liever een brilant idee? Of een brilante uitvoering?
Daarom de vraag van vandaag:

Heb je liever een brilant idee met matige uitvoering? Of liever een matig idee met brilante uitvoering?

Lastige vraag. Ik ben er zelf nog niet uit, dus ik hoor graag jouw visie in de comments!

5 Comments

 1. Hoi Hoi,
  In mijn ogen kan je beter een briljant plan hebben met een matige uitvoeren als andersom..
  Waarom? Een matige uitvoering is bij te schaven, het idee blijft hetzelfde alleen de uitwerking kan anders aangepakt worden..( beter worden, je leert immers in het proces )
  Bij een matig plan en goede uitvoering.. Blijft het plan/idee matig.. je kan dan nog zo’n goede uitvoering hebben maar als de basis niet goed is heb je niets aan een goede uitvoering.. het blijft een matig plan..
  Grt. Edwin

 2. Hoi Edwin, bedankt voor je reactie. Ik denk dat je gelijk hebt. Het spreekt de woorden van Marshall Goldsmith tegen, maar de essentie die je beschrijft klopt volgens mij als een bus.

 3. Hoi christ,
  Wanneer komt er weer een artikel op je blog, het zijn in mijn ogen altijd interessante onderwerpen die je aansnijd. Keep up the good work;)
  Grt. Edwin

 4. Een ‘matig’ idee dat je briljant uitvoert, kan natuurlijk ook goed werken. Het is minder zwart-wit dan de vraagstelling.
  Maar volgens mij kan je beter een briljant idee hebben, als het maar briljant genoeg is, maakt de uitvoering niet zoveel uit. 🙂

 5. ik mis een optie
  Briljant idee met briljante uitvoering.
  Met beide andere opties zul je succes boeken maar middelmatig.
  Ontbreekt tijd , maak het idee en de uitvoering simpeler , toevoegen kan altijd nog

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *